top of page
RÓLAM

Gyermekkoromat Siófokon töltöttem. A külföldi turisták révén a  Balaton és környéke ekkoriban, a 80-as évek szocialista Magyarországán, egy külvilágra nyitott, színes és izgalmas  hely volt. Ez a sajátos nemzetközi légkör egy új világot nyitott meg előttem és már korán felébresztette bennem az érdeklődést az európai kultúrák iránt. 

Szemtanúja lehettem az Európát megosztó Vasfüggöny leomlásának és az azt követő politikai változásoknak, melyek a kontinens egyesítéséhez vezettek. E történelmi események mély benyomást tettek rám, formálták világlátásom, alakították életutam, melynek köszönhetően Spanyolország a negyedik ország, amit otthonomnak mondhatok, a spanyol a negyedik nyelv, melyen napi szinten kommunikálok. Elsősorban európai polgárnak tartom magam, aki egy nyitott, demokratikus és gondoskodó társadalomban hisz.  

 

Miután egy rövid kitérőt tettem egy építészeti iskolában, figyelmem korán a politológia és az újságírás felé fordult. Egyetemi tanulmányaimat 2002-ben Budapesten, politológia szakon fejeztem be, diplomamunkámat az Európai Unió bővítéséről írtam.  

2004 és 2015 között különböző műsorok riportereként, illetve felelős szerkesztőként az RTL Klub Hírigazgatóságán dolgoztam. A televíziónál eltöltött éveim alatt -szenvedélyes fotósként- figyelmem fokozatosan a filmezés és vágás felé fordult, egyre erősebben fogalmazódott meg bennem a vágy, hogy saját projekteket indítsak. 

2015-ben Németországba költöztem, ahol a berlini Freie Universität ösztöndíjas újságírójaként egy évig a berlini királyi palota (Berliner Stadtschloss) rekonstrukciójának társadalmi vitáját, illetve történelmi aspektusait kutathattam.  

2017-ben Spanyolországba költöztem, ahol a spanyol nyelv elsajátítása mellett egy kulturális-turisztikai jellegű projektbe kezdtem, melynek célja -interjúk és kiadványok segítségével- a külföldön méltatlanul kevéssé ismert valladolidi régió épített és kulturális örökségének bemutatása volt. A Discover Valladolid néven indított projekt részeként több tucatnyi interjút készítettem helybéliekkel, akik munkásságuk révén hozzájárultak e régió hírnevének öregbítéséhez. 

2021-ben jelent meg ©Valladolid című könyvem, mely mintegy 800 fénykép és rövid, informatív leírások segítségével Kasztília és León fővárosának emblematikus helyeit mutatja be. 

Ugyancsak 2021-ben, az Es.Arte ügynökséggel együttműködésben készítettem el a FRUGAL c. rövidfilm werkfilmjét, melyet 2021 őszén a Valladolidi Nemzetközi Filmhéten (SEMINCI) mutatnak be.   

Jelenleg a Valladolid megyei településről, Viana de Cegáról készítek egy turisztikai kiadványt, valamint helyi ügyfelek, köztük a Spanyolország-szerte ismert előadóművész Amancio Prada és a valladolidi Spanyol-Német Kulturális Egyesület (Círculo Hispano Germánico) számára készítek videókat.  

2022 óta a Deutsche Welle csapatát erősítem. 

bottom of page